A spanyol Santander bank 2007-ben lépett be a Forma-1-be, az akkor a McLarennél versenyző Fernando Alonso “mellé”. Bár a spanyol pilóta már a következő idényre távozott, a pénzintézet maradt a brit csapatnál, azonban 2010-ben Alonsóval együtt a Ferrarinál is megjelent.
F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót 1
F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót 2

F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót

F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót

F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót 4
Fotó megosztása:
F1: Még tíz évig megtartanák Alonsót 5


A Santander vezére, Emilio Botin szerint ennél jobb üzletet és kombinációt elképzelni sem lehet, szeretnék, ha Alonso még egy évtizedig maradna az F1-ben – természetesen velük együtt.
“Még legalább tíz évig szeretnénk maradni a Forma-1-ben, vagy akár tovább is. Meggyőződésem, hogy Fernando Alonso pedig tíz év múlva is ugyanolyan jó lesz még, mint ma” – idézte a spanyol Marca a cégvezért.
Botin azt is tisztázta, miért minimalizálták a jelenlétüket a McLarennél: “Ferrariból csak egy van, pont. A mclarenes jelenlét is érdekünkben állt, hiszen van bankunk Angliában is, de ez csak egy kisebb szponzori üzlet volt. Míg Lewis Hamilton is velük volt, volt értelme a dolognak. Button is egy nagyszerű versenyző, de azért más tészta.” 
A Santander-főnök hangsúlyozta, hogy a Ferrari nyögvenyelős kezdése sem rendíti meg a bizalmukat a csapat iránt: “A ferraris partnerség a cég történetének legjobb húzása, kulcsszerepe van abban, hogy a Santendert az egész világon ismerik.”