Április elseje van, feltéve, ha nem kamu már maga a dátum is. A gyanakvás jogos és érthető, hiszen ma az internet sportot űz az átverésből. A Forma-1 pedig egy esős szerdán is kitermel pár vaskos kacsát, messziről bűzlő, féligazságokon alapuló pletykát, így nem meglepő, hogy a mai nap igen jó termést hozott.

Engem reggel a WTF1 blog húzott majdnem csőbe, amikor a férfi nemi szervre emlékeztető orrkúpok cenzúrázását próbálták beadagolni. Dőlt betűs idézettel hivatkoztak a BBC szóvivőjére, aki kifejtette, hogy az idős nézők miatt kényszerültek a drasztikus lépésre. A kamu nyilatkozat lényege, hogy ezentúl a Force India, Toro Rosso, Sauber, Caterham, Williams és McLaren csapat orrát nemes egyszerűséggel kitakarják majd a közvetítések során.

F1: Kamuhír-cunamit hozott a bolondok napja 1
Persze a csapatok sem tétlenkedtek, a Caterham új festéssel próbált bolondot csinálni a rajongókból a Twitter oldalukra is feltöltött képpel.

F1: Kamuhír-cunamit hozott a bolondok napja 2
A Mclaren-csapat viszont egy nagyobb horderejű poént lőtt el, egy új, eddig titkos tesztpálya terveit szellőztettek meg, aminek vonalvezetése a föld alá is bekúszik. Persze szemfüles F1-rajongók azonnal észrevették, hogy a legendás angol pálya, Silverstone ott figyel az állítólagos tervrajzon.

F1: Kamuhír-cunamit hozott a bolondok napja 3
A Red Bull alakulatánál csak egy erőltetett viccre futotta, azt fundálták ki, hogy a pilóták ezentúl futam közben írhatnak majd üzeneteket a Twitter oldalukra, a rajongóknak és egymásnak egyaránt. Átlátszó poén, de belegondolva vicces lenne, ahogy Felipe Massa küld egy “Előzz ha tudsz :P” üzenetet csapattársának.

F1: Kamuhír-cunamit hozott a bolondok napja 4
Mi sem maradhattunk ki, nálunk bombahírként robbant, hogy a Red Bull még idén Honda motorokra vált, de ahogy az előbbi példáknál, ebben az esetben is álhírről van szó.

Viszont van olyan sajtóorgánum, ahol túllépték a jó ízlés határait, A német Die Aktuelle legfrissebb számának címlapján Michael Schumacher és felesége, Corinna látható, a nagybetűs felirat pedig azt ordítja: “Felébredt!”. A hír természetesen nem igaz – vagy legalábbis hivatalosan sosem állítottak eddig ilyesmit -, ami beljebb, a címlapsztoris cikkből ki is derül, ott csak más csodával határos gyógyulásokat írtak le, rájuk vonatkozik a cím.