A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eredetileg rosszul mérte fel a Forma-1-ben idén bevezetett új, 1,6 literes turbós V6-os, komoly hibrid komponenssel rendelkező erőforrások tömegét, így az autók pilótával együtt mért minimális súlyát kevesebbel emelték, mint amennyit az új technológia hozott.
A szabályokba foglalt 692 kg-os limitet a nagyobb termetű pilóták panaszai, félelmei miatt szerették volna megemelni, de ez egy-két csapat ellenállásán elbukott, így az eddig sem túl kövér versenyzőknek még tovább kellett fogyniuk.
Úgy tudni, a forró Malajziában egy pilóta valamikor el is ájult a hétvége során. A mclarenes Jenson Button elmondta, hogy milyen extrém módszerekhez kell már nyúlni.
F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 1
F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 2

F1: Ájulásig koplalnak a pilóták

F1: Ájulásig koplalnak a pilóták

F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 5
F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 6
Fotó megosztása:
F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 7


“Meggyőződésem, hogy sokan dehidratálják magukat – én magam is ezt tettem, szaunába mentem, csak az időmérő után ettem vagy ittam. Az idei évig ezt csináltam, sajnálom azokat, akik még most is erre kényszerülnek” – magyarázta a 2009-es bajnok, aki mostanra már beállt az ideális, végső súlyra, de ehhez például az is kellett, hogy nagyon sokáig egyáltalán nem is fogyasztott szénhidrátot.
“Eszement, amit csinálunk” – mondta Lewis Hamilton. “Az időmérőnek egy kicsit kiszáradva is neki lehet vágni, hallottam, hogy egyesek ezt csinálják, kimeríti önmagukat. Azért ne tegyük már anorexiássá a pilótákat!”
A mezőny egyik legnagyobb termetű versenyzője, a Force Indiá-s Nico Hülkenberg valószínűleg épp az alkata miatt nem kapott szerződést a McLarentől – igaz, Malajziában azért beugrott egy McDonald’s-ba.
F1: Ájulásig koplalnak a pilóták 8


“Ez persze a kivétel és nem a szabály, azonban vészhelyzet volt, nagyon éhes voltam, mindenképpen ennem kellett valamit. McDonald’s meg szinte minden sarkon van” – mesélte, hozzátéve, hogy Buttonhoz hasonlóan ő már nem fogyózik tovább.
“Azt hiszem, pár másik srácon még volt egy kis felesleg, amit most le kell dobniuk, de én nagyjából ugyanott vagyok, mint tavaly év végén, egyszerűen már nincs mit leadnom.”
A 2014-re fogyókúrára kényszerült versenyzők egyike a mercedeses Nico Rosberg: “Meg kellett hoznom ezt az áldozatot azért, hogy tökéletes lehessen az autó egyensúlya. Maga a diéta nem nehéz, de nagyon kevés étellel edzeni, na az pokoli. December eleje óta nem fogyasztottam cukrot – az álmom kedvéért szerzetesként élek.”