Április 1-jén természetesen a sajtótermékek – mi is – is élnek álhírek, átverős információk publikálásával, de általában mértékkel, bizonyos határokat nem átlépve.
A német Die Aktuelle szerkesztőségében viszont sutba dobták a józan megfontolásokat, a legfrissebb szám címlapján Michael Schumacher és felesége, Corinna látható, a nagybetűs felirat pedig azt ordítja: “Felébredt!”.
Áprilisi tréfát csináltak Schumacherből 1
A hír természetesen nem igaz – vagy legalábbis hivatalosan sosem állítottak eddig ilyesmit -, ami beljebb, a címlapsztoris cikkből ki is derül, ott csak más csodával határos gyógyulásokat írnak le, rájuk vonatkozik a cím.
Corinna és Michael Schumacher   (Fotó: Europress)

Corinna és Michael Schumacher (Fotó: Europress)

Corinna és Michael Schumacher (Fotó: Europress)


Nem ez az első eset, amikor Schumacher balesetét és állapotát használják ki ilyen módon, az osztrák Titanic humormagazin még február elején az összeégett Niki Lauda portréját a címlapon hozva azzal viccelődött, hogy így néz ki Schumi a baleset után. 
Schumacher a tavaly december 29-i síbalesete óta súlyos agysérülésekkel fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban – a család kifelé továbbra is bizakodva kommunikál, de a kilátások egyre romlanak, és meg nem erősített hírek szerint Corinna már a svájci otthonba való átszállítást készíti elő, hogy ott ápolják tovább a magatehetetlen Forma-1-es legendát.