Felipe Massa már úgy érezhette, végre megszabadult a második számú pilóta szerepétől, miután 2013 végén távozott a Ferrari csapattól. Most viszont a Maláj Nagydíjon újra kísértette a múlt, Massát arra utasította a Williams, hogy engedje maga elé Valtteri Bottast.

“Nincs mit mondanom” – kezdte Massa. “Harcoltam a végéig, és pontosan ezt akartam tenni. Harcolni fogok a karrieremért, és mindenért, ami helyes. Nem is tettem semmi rosszat, üldöztem Jenson Buttont, és volt esély rá, hogy elkapjam. Valtteri engem sem tudott megelőzni, miért gondolja bárki, hogy akkor Jensont meg tudta volna?”

Érthető a brazil pilóta hozzáállása, el tudjuk képzelni a színfalak mögött, zárt körben hogy nyilatkozhatott az esetről, hiszen ez az eseménysor pályafutása során többször is megismétlődött. Még a Sauber-csapat színeiben Nick Heidfeld-et kellett maga elé engednie 2002-ben, méghozzá azonnal, késedelem nélkül.


Majd jött a híressé vált mondat, Rob Smedley szavai (Fernando gyorsabb nálad) szállóigévé váltak, és úgy tűnt a Ferrari csapatnál Massa már örök második számú pilóta marad, amin csak a távozás segíthet. Erre a Williams istállónál is, szinte szóról szóra ugyanazt az üzenetet kapja.


Egy ilyen sztori nem hagyja hidegen az Internet népét, máris több gif animáció született a témában. Az elsőben egy rémült eb arca jelképezi Massa reakcióját, még a Ferrari csapatnál történt eset kapcsán. Valószínűleg hasonló tekintet bújt meg a bukósisak mögött.

F1: Massánál valaki mindig gyorsabb? 1

A karikatúrákban utazó Pilotoons sem hagyta ki a ziccert, náluk Massa áthatolhatatlan burokban ül a záporozó csapatutasítások kellős közepén.
 
F1: Massánál valaki mindig gyorsabb? 2