A McLaren örülhet, hogy egyáltalán összekalapálta autóit a Maláj Nagydíj időmérőjére, egy szenzorhiba miatt komoly veszélyben volt a csapat indulása a kvalifikáción. Ehhez képest jó eredmény, hogy Jenson Button és Kevin Magnussen is ott volt a Q3-ban, a nyolcadik és tizedik hely sem komoly tragédia.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A két mclarenes közül Button kockáztatott, átmeneti abroncsokkal próbálkozott a Q3-ban, de ezekkel nem sok esélye volt. “Ha az esős abroncsokkal maximum a nyolcadik hellyel lehet számolni, megéri bevállalni az intereket, hátha” – mondta a tizedikként zárt Button. “Az is igaz, hogy sem én, sem a csapat nem számított arra, hogy ennyire felerősödik az eső, rengeteg víz volt a pályán.”

“Főleg a hátsó részen volt nehéz pályán tartani az autót, de ez van. Úgy döntöttem, hogy interekkel megyek, és ugyan általában jól választok, ma nem így volt. De nem nagy ügy, ezekkel a gumikkal úgysem voltunk elég gyorsak.”

Button nem biztos benne, hogy a McLaren jó eredményt érhet el a versenyen. “Esőben nem vagyunk gyorsak, és a szabadedzéseken a forróság sem kedvezett nekünk. Egy normál száraz verseny esetén rendben lehetünk.”

Kevin Magnussen még a Q2-ben követett el amatőr hibát, amikor túl nagy lendülettel érkezett a bokszbejárathoz, és eldobta az autót. “Nem tudom, mennyire, de az valószínű, hogy megsérült az autó” – fogalmazott a dán. “Ma nem volt könnyű helyes döntéseket hozni, az elején talán esőgumikkal kellett volna kimenni.”

“Én még tanulom ezeket a körülményeket és a gumikat is, ma sok tapasztalatot szereztem. A nyolcadik hely nem rossz, de nem is igazán jó. Az autó egész jól ment ma, de az időzítésekkel követtünk el hibákat. A lényeg, hogy az autó jól viselkedik.”