Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Maláj Nagydíj szombati, utolsó szabadedzésén is folytatódott, sőt kiteljesedett a Mercedes-uralom, péntekkel ellentétben ugyanis Nico Rosberg és Lewis Hamilton immár az első két helyet foglalta el, egy teljes másodpercet adtak a mezőnynek. Ha nem történik valami rendkívüli, a két versenyző házon belül rendezi majd a pole sorsát.
A mercisek mögött megint Kimi Räikkönen volt a legjobb, bő kéttizedet adott a címvédő Sebastian Vettelnek (4.). Ötödik idejével a Force Indiá-s Nico Hülkenberg megint megvillantotta a tehetségét.
A top10 második felében Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, a két Williams, valamint a másik Force India sorakozott, de Sergio Perez már kerek két másodperccel volt lassabb a Rosberg idejénél.
A mezőny a 11. helytől lefelé csapatok szerint sorakozott fel, érdemes a táblázatra pillantani! Az eredményekből az is kiderül, hogy a Lotus végre képes volt érdemi távot menni, meg is előzték a Marussiát és a továbbra is keservesen küszködő Caterhamet.
F1: A McLaren kihagyhatja az időmérőt 3


A legnagyobb bajban azonban a McLaren volt/van, egy szenzorhiba miatt ugyanis az erőforrás mindkét autójukon alacsony teljesítményre kapcsolt, nem lehetett normálisan hajtani. A konstruktőri bajnokságot vezető alakulat versenyfőnöke, Eric Boullier abban sem volt biztos, hogy részt vehetnek-e az időmérőn. Ha csak szoftveres a hiba, még van esélyük, de ha valódi, fizikai szerelést, alkatérészcserét kíván a dolog, akkor ők lesznek az idei, sokkal hosszabbra nyúlt javítási idők áldozatai.
A Maláj Nagydíj időmérője délelőtt 9 órakor kezdődik.
Maláj Nagydíj, 3. szabadedzés, Szepang, 2014.03.29.