Malajziában újabb katasztrofális napot zárt a Lotus, a csapat két pilótája mindössze pár kört tudott megtenni a szabadedzéseken. Pastor Maldonado egy végül kényszerű motorcserével megoldott probléma miatt összesen két ellenőrző kört tett meg Szepangban, de Romain Grosjean is csak délután volt pályán. Addig, amíg a váltójában el nem égett egy kábel.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Dolgoznunk kell, és megpróbálni megoldást találni az összes problémánkra” – mondta Grosjean. “Minden egyes hibára odafigyelünk. A délelőtt teljesen kiesett, délután pedig egy kábel égett le, amely miatt megállt a váltó.”

“Természetesen nem mosolyogtam, amikor kiszálltam az autóból. Ez még csak a szezon második versenye, tisztában voltunk vele, hogy hosszú építkezés vár ránk. El fogunk jutni odáig, ahol lenni szeretnénk.”

Maldonado bízik benne, hogy legalább a harmadik edzésen és az időmérőn pályára viheti az E22-est. “Remélhetőleg mindent sikerül megoldanunk holnapra, és ott lehetek a harmadik edzésen, aztán a kvalifikáción is” – nyilatkozta a venezuelai.

“A csapatnak és nekem is fontos lenne, hogy tesztelhessük az autót, hogy kicsit jobban odaléphessünk neki, erre az első versenyen nem volt mód. Erősnek kell lennünk, hogy el tudjuk fogadni a jelenlegi helyzetünket.”