Jenson Button alapvetően elégedett a Maláj Nagydíjra új orrot kapott McLarennel, de úgy érzi, az autó egyelőre lassú a gyors kanyarokban. “A szezonnyitó óta végrehajtott módosításoktól jobb lett az autó, a srácok jó munkát végeztek a gyárban” – mondta Button, aki a nyolcadik helyen zárt a délutáni edzésen.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“De egyelőre nincs meg a tempónk ezen a hétvégén. A magas hőmérséklet nem kedvez nekünk, a gyors kanyarokban nem vagyunk valami erősek. A gumikopás is szokás szerint rosszabb a körülmények miatt. Ha minden így marad, nehéz dolgunk lesz, de remélhetőleg lehűl egy kicsit az idő, és a módosításoktól is versenyképesebbek leszünk. Nemcsak a Mercedesszel, hanem a fél mezőnnyel szemben lassúak vagyunk, sok munkánk lesz ma este és szombaton is.”

Buttonhoz hasonlóan a frissen igazolt, Malajziában először járó Kevin Magnussen is szenvedett. “Nyilvánvaló, hogy nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de tisztában vagyunk a problémákkal” – nyilatkozta a dán versenyző, aki csak 12. lett délután. “Lépésről lépésre kell haladnunk, mindenkire kemény munka vár.”

“A forróság miatt van egy kis gond a gumikkal: a pálya hőmérséklete körülbelül ötven fok, és emiatt túlmelegednek az abroncsok. Nekem még sok tanulnivalóm van az ilyen körülményekről. A megtett körök szempontjából jó napunk volt, meglátjuk, meddig jutunk holnap.”