A történet immár öt éve, 2009-ben kezdődött, ekkor Kimi Räikkönen még (akárcsak idén), a Ferrari csapatát erősítette, de lelkesedése korántsem volt lángoló. Nyugodt, végtelenül laza stílusa örökre emlékezetes pillanatokat okozott a szokásosan esős Maláj Nagydíjon. A szárazon kezdődő versenyre a 19. körben csapott le a helyszínen megszokott, monszunszerű égszakadás, ami a körülmények, látási viszonyok olyan mértékű romlását okozta, hogy biztonsági okokból megállították a mezőnyt.

Mindenki a rajtrácson várta, hogy az özönvíz miatt 33. körben leállított futamot újraindítsák, vagy hivatalosan lefújják a versenyt. Végül félbeszakították a futamot, a pontszerző helyen befutó pilóták a meghatározott pontszám felét kapták, ám Kimi ezt a pillanatot nem várta meg. Amíg a többiek versenyző overallban ültek autójukban, ő már rövidnadrágban lézengett a Ferrari csapatnál, és kólával, jégkrémmel hűtötte magát. Igaz mást nem is nagyon tehetett, ugyanis elromlott az autójában a KERS, nem lett volna értelme nekivágni a versenynek, amely végül el sem rajtolt.


Erre játszott rá 2012-ben a Lotus-csapat, amikor Räikkönen nevében jégkrémet osztottak a sajtó munkatársainak. A finomság mellé üzenet is jár: “Jó étvágyat a jégkrémhez, remélem felfrissíti önt, hogy aztán még jobban élvezhesse a Maláj Nagydíjat! Kimi Räikkönen”

F1: Räikkönen és a maláj jégkrém 1
Az egész üggyel valószínűleg a Magnumot gyártó cég járt a legjobban, sok Kimi-rajongóval bűvölhetett a vásárlók köre a Maláj Nagydíj időszakában.

F1: Räikkönen és a maláj jégkrém 2
A finnek 2007-es világbajnoka immár újra az olasz istálló színeiben csillanthatja meg tehetségét a Maláj Nagydíjon, a kérdés már csak az, milyen hangulatban fogy majd a hűsítő finomság a futam után, búfelejtő, vagy győzelmi mámor ad mellékízt a Magnumhoz?