Nick Chester, a Lotus technikai igazgatója szerint nagyon erős lesz az E22-es idén, de igazán ütőképes legkorábban az európai szezon elején lehet az autó. A Lotus kihagyta az első, jerezi tesztet, Bahreinben és az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon pedig állandó problémákkal küszködött a csapat. Chester úgy véli, jönnek még az idén nagy eredmények.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Ami a kasztnit illeti, a méréseink szerint nagyon ígéretes, különösen aerodinamikai szempontból tűnik erősnek az autó” – mondta Chester. “Semmi alapvető akadálya nincs, hogy az E22-es versenyképes legyen, de szükségszerűen időbe telik, amíg mindent összehangolunk, és ki tudjuk hozni a maximumot az autóból.”

“Világosan körülhatárolható, hogy mely területeken vagyunk lemaradva. Amint elegendő kilométert teszünk meg, és érdemi munkát tudunk végezni az autó egyensúlyán, elindulhatunk felfelé.”

Chester legkorábban a májusi Spanyol Nagydíjon vár nagy eredményt a Lotustól. “Az ausztráliai hétvége óta nehéz jósolgatni, főleg amiatt, hogy továbbra sem mentünk túl sokat az autóval. Reménykedem a malajziai és bahreini előrelépésben, de ezek valószínűleg kis lépések lesznek.”

“Talán Barcelonára stabilizálódhat a helyzet, májusban érhetünk arra a szintre, ahol lenni szeretnénk. Egy dolog biztos: keményen dolgozunk, hogy mindent kihozzunk az E22-esből.”