Martin Whitmarsh menesztését követően Ron Dennis a korábbinál aktívabb szerepet vállal a McLaren F1-es munkájában. Az általa indított teljes átszervezés még nem ért véget, a háttérben folyamatosan zajlik, Jenson Button szerint a munkának máris érezhető eredménye van.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Beszéltem a srácokkal, szerelőkkel a teszteken, és kérdeztem, mit szólnak hozzá, hogy Ron gyakrabban jár a csapat környékén. Azt mondták, most egy kicsit jobban kell igyekezniük, egy percet sem lazsálhatnak, de szerintem örülnek ennek a helyzetnek” – mesélte jenson Button.

Button úgy érzi, a változtatások hatása pozitív volt. “Nagyon jó a hangulat a csapat környékén. A srácok nemcsak a fizetésért dolgoznak, hanem imádják a munkájukat. Nyerni akarnak, és ehhez tényleg az a legjobb, hogy Ron folyton ott van a sarkukban.”

Dennis a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon is ott volt. “Minden részletre nagyon odafigyel, szenvedélyes és imád nyerni” – mondta a Lotustól elcsábított versenyigazgató, Eric Boullier. “Igen, mindent ellenőrizni akar. Mindenkinek azt mondta, megfigyelőként van itt, úgyhogy mindent meg akar figyelni. És pontosan ezt tette.”