Ron Walker, az Ausztrál Nagydíj promótere szerint komoly következményei lehetnek, hogy a Forma-1-es autók a tavalyinál sokkal halkabbak lettek. Walker a szezonnyitó óta kampányol az 1,6-os turbós V6-osok ellen, a melbourne-i verseny után például azt mondta, hogy “nem ezért fizettünk.”


Walker vezeti az F1-es promóterek szövetségét, szerinte akár tömegtiltakozás is kisülhet a motorok gyenge hangjából. Walker úgy véli, Bernie Ecclestone-nak kemény munkára lesz szüksége, ha a naptárban akarja tartani a hátralévő versenyeket.

“Jön egy autó az egyenesben, és nem hallani semmit” – méltalankodott Walker. “Minden promóter aggódik, hogy emiatt a nézők elfordulnak a Forma-1-től. Szerintem nem túlzás kijelenteni, hogy lesznek, akik kiszállnak, és inkább IndyCar versenyt rendeznek, hogy megtartsák a nézőket. Hamarosan az összes promóter összeül egy megbeszélésre, a magam részéről hangos tiltakozásra számítok.”

“Nem kizárt a jogi akció sem, a helyzet világos: Bernie szerződést szegett, mi nem ezért fizettünk. Bernie ráadásul maga mondta pár éve egy genfi megbeszélésen, hogy egy promóternek minden joga megvan beperelni őt.”

Melbourne lehet az első kiszálló a szerződés 2015-ös lejárata után, amely Walker szerint növeli az FIA-re nehezedő nyomást. “Nincs joguk ahhoz, hogy szétrombolják ezt a sportot. Nincs új szerződésünk Bernie-vel, és ha így megy tovább, nem is lesz, mert már most is épp elég nehéz jegyeket eladni a jövő évi versenyre. Ez Jean Todt arroganciájának következménye.”