Legyen az egy használt kesztyű, aláírt poszter, vagy versenyautó, minden, ami Ayrton Sennához köthető, hatalmas értékkel bír. A Forma-1 háromszoros világbajnokával kapcsolatban így mára minden emléktárgy valamilyen gyűjteményben pihen, és ha feltűnik egy-egy új darab, arra azonnal lecsap egy dúsgazdag rajongó.

Eladó Ayrton Senna első F1-es autója 1

Ezek a dúsgazdag rajongók fogják most is fejbe vágni a malacperselyt, hiszen kalapács alá kerül az 1994-ben elhunyt brazil legenda első F1-es versenyautója, a Toleman TG184-2 kódjelű gép. Hogy mennyiért fog elkelni, azt még megtippelni sem merjük, de valószínűleg az egész szerkesztőségünk vígan őszülne meg az összegből.

Eladó Ayrton Senna első F1-es autója 2

Az 1984-es idényben futott gép nem csak elsősége okán kiemelkedő. A Rory Byrne és Pat Symonds által tervezett Tolemant vezette Senna azon az esős Monacói Nagydíjon, ahol a 13. helyről rajtolva, briliáns versenyzést bemutatva kapaszkodott fel a 2. helyre, a sokkal ütőképesebb technikával versenyző mclarenes Alain Prost mögé. A 20. körben még 33,8 másodperc volt köztük a különbség, tizenegy kör múlva pedig már csak 7,4 másodperc. A versenyigazgató Jacky Ickx a 33. körben leintette a futamot a heves eső miatt, és sokak szerint csak ez a döntés mentette meg Prostot az előzéstől, és ütötte el Sennát a lehetőségtől, hogy újoncként állhasson a dobogó legfelső fokára.