A Google Doodle sorozata most a Forma-1 egyik legnagyobb alakja, a brazil Ayrton Senna előtt tiszteleg születésnapja alkalmából. A háromszoros világbajnok 1960. március 21-én látta meg a napvilágot, és kerek húsz éve, 1994-ben történt az életét követelő baleset a San Marinói Nagydíjon. A Google pedig a képen látható, átalakított keresőfelülettel emlékezik meg az isteni tehetségéről, és kérlelhetetlen, győzelemre törő stílusáról ismert pilótáról.

Ayrton Senna előtt tiszteleg a Google 1

Ayrton Senna da Silva háromszoros Forma1-es világbajnok:

Senna gokarttal kezdte versenyzői pályafutását, majd 1983-ban megnyerte a brit Formula-3-as bajnokságot. A következő évben a Toleman csapattal debütált a Forma-1-ben, majd 1985-ben a Lotus csapathoz szerződött, ahol három év alatt hat futamgyőzelmet szerzett. 1988-ban a korszak egyik legjobb versenyzőjének, Alain Prostnak csapattársaként folytatta a McLarennél.

Senna hosszú és heves küzdelem árán megnyerte a világbajnokságot, amely eredményt 1990-ben és 1991-ben sikerült megismételnie. A McLarennél töltött további két évben, annak ellenére, hogy rosszabb autót vezetett, Senna futamokat nyert, és bár 1993-ban az egyéni világbajnokság esélyese volt, de végül másodikként végzett Prost mögött. Az 1994-es évadra az akkori domináns Williamshez igazolt át, de a szezon harmadik futamán, a San Marinó-i nagydíjon halálos balesetet szenvedett. (Wikipédia)

Érdemes megnézni! Interjú Ayrton Sennával az első Forma-1 Magyar Nagydíj előtt: