Hihetetlen, de mintha csak tegnap lett volna, amikor 2007-ben Lewis Hamilton a McLaren újoncaként mindenkit lenyűgözve kis híján megnyerte a bajnoki címet, a BMW-nél pedig az Amerikai Nagydíjon a sérült Robert Kubica helyér beugorva egy bizonyos Sebastian Vettel első F1-es versenyén pontot szerzett.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A múlt hétvégi Ausztrál Nagydíj mindkettejük esetében elég szimbolikusan alakult: a McLaren idei újonca, Kevin Magnussen Hamilton egykori melbourne-i eredményét pontosan lemásolva lett 4. az időmérőn és 3. a futamon (később még javított is egy helyet), míg a Red Bull legújabb ifjonca, a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat pontszerzésével átadta Vettel egyik rekordját a múltnak – a két bajnok közben már a verseny első köreiben búcsúzott.
A dobogón Magnussen mellett ott volt az újoncnak ugyan már nem nevezhető, de élcsapatnál most bemutatkozó Daniel Ricciardo is, akit akár kizártak később, akár nem, mégis csak egy 2. hellyel tette le a névjegyét.
Egyesek máris az új sztárgeneráció születéséről beszélnek, de Hamilton azért arra figyelmeztet, hogy nem eszik ilyen forrón a kását: “Azért még mindig itt van Vettel, jómagam, Alonso és Kimi is. Ez nem új korszak, csak a fiatalok egy újabb hulláma.”
Hamilton: Nincs itt őrségváltás! 3


A McLarennél persze nagyon dicsérik az “új Hamiltont: “Őszintén szólva briliáns teljesítmény volt ez egy olyan fiatal sráctól, mint ő. Ragyogóan kezelte a nyomást” – mondta róla a versenyfőnök, Eric Boullier. Hamilton egykori felfedezője és “második apja”, Ron Dennis is nagyon elégedett volt a dánnal: “Minden megvan benne ahhoz, hogy egy napon bajnok legyen.”
Magnussen melbourne-i szerepléséről azért még Hamilton is elismeréssel beszélt: “Kevin fantasztikus munkát végzett, nagy benyomást tett rám. Gratulálok neki!”