Szinte észrevétlen volt a Ferrari a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, a csapat nem tűnt különösebben erősnek. Fernando Alonso az ötödik helyről indulva ötödik lett, de az időmérőn szerzett 11. hely után Kimi Räikkönen is csak a nyolcadik helyig lépett előre. Aminek örülhet a csapat, hogy mindkét autó eljutott a célig, a lemaradás azonban egyelőre vészesen nagy.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Valószínűleg mindenkinek megvolt a maga baja ezen a versenyen” – mondta Alonso. “Végül mindkét autónk eljutott a célig, ami nagyszerű teljesítmény. A célban ugyanakkor 35 másodperc volt a hátrányom Rosberggel szemben, ami természetesen túl sok. Malajziában jobban kell szerepelnünk.”

Alonso számára különösen kellemetlen lehet, hogy szokatlan ellenfelekkel kellett csatáznia Melbourne-ben, a Toro Rosso mellett a Williams és a Force India voltak a csapat riválisai. “Fogalmam sincs, hogy Szepangra frissül-e az autó, én csak vezetek. Mi vagyunk a Ferrari, egy erős csapat, és a srácok tudják, mit kell tenniük. Most már valószínűleg tisztább képet kaptak az erőviszonyokról, és tudják, mely területeken kell dolgozni. Elemeznünk kell az adatokat, hogy Malajziában jobbak lehessünk.”

Räikkönent már az első kanyarban eltalálták, de nem ezen múlt a versenye. “Rögtön belémjöttek a rajt után, ennek ellenére egész jó volt az autó” – fogalmazott a finn. “Egy helyet az első kiállásnál veszítettem, aztán szemcsésedni kezdtek az első gumik. Még egy helyembe került, amikor elkövettem egy hibát.”

“A verseny egyes szakaszaiban jó volt az autó, máskor megnehezítette a dolgom. Volt egy pár problémánk, de egyelőre nem tudok pontosabbat ezekről. Nem lehetünk elégedettek az eredménnyel, összességében ez egy nehéz hétvége volt. Az egyetlen jó dolog, hogy befejeztük a versenyt, és szereztünk néhány pontot.”