Az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapján a Mercedes két pilótája zárt az élen, csak Lewis Hamilton és Nico Rosberg ért el 1:30 alatti köridőt. Az ezüst nyilak Fernando Alonsónak fél másodpercet, a címvédő Sebastian Vettelnek héttizedet adtak, míg a szintén Mercedes-motort használó Jenson Button az 5. helyen kilenctizeddel maradt el egykori csapattársától.
F1: Másodperces előnyben a Mercedes? 2


A háromszoros melbourne-i győztes szerint Hamiltonék tempója érinthetetlen.
“A teszteken két másodpercre voltunk tőlük, itt jó egy másodpercnyire vagyunk a hosszú etapokon. Szerintem mindenki egy másodperccel lassabb náluk, a Mercedes nagyon gyors. És azt hiszem, a mi tempónk még annyira sem jó, mint az edzés alapján látszik, de azért nem rossz, viszont hiányzik még a jó balansz” – mondta a második edzés után.
“Messze nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de az egy kicsit meglepő, hogy a Mercedes mindenki másnál, még a Williamsnél is ennyivel gyorsabb – a Williams elég rakoncátlannak tűnik a gyors kanyarokban, ami szintén meglepő” – utalt arra, hogy a téli tesztek végén a grove-i csapat nagyjából a Merci egyenlő ellenfelének látszott.
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Button a McLren fogyasztása miatt is aggódik, szerinte ebben is előnyben lehetnek Hamiltonék.
“Nem tudom, másoknak is nagyon kell-e spórolniuk, de úgy tűnik, nekünk eléggé kell majd a futamon. Ezen a pályán nagyon nehéz 100 kg üzemanyaggal végigmenni, a versenyen nem komoly feladat lesz, hol és hogyan vegyünk vissza. A fogyasztás tekintetében ez az egyik legnehezebb pálya, szóval húzós lesz a vasárnap. A jó alaptempó mindig kívánatos cél, mert egy gyors autóval könnyebb spórolni is, többet vissza lehet venni, ha kell.”
“Jelenleg elég megbízható az autónk, a motor jól működik, és a tempónk is elmegy. Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de jóval a leglassabbak előtt vagyunk azért, szóval nem állunk olyan rosszul.”