Fotó: Europress

Fotó: Europress

A világ túlsó felén, a szezonnyitó Forma-1 Ausztrál Nagydíj helyszínén is téma Michael Schumacher állapota, a Mercedesnél a helyére beült Lewis Hamilton például így nyilatkozott – meglehetősen furcsán:
“Ő a Forma-1 egyik legendája, aki annyi mindent elért, nagyon motivált ember. Szóval szerintem a dolgok nem ok nélkül történnek, úgy gondolom, hogy ez az esemény minden korábbinál jobban megmutatja majd, milyen ember és milyen jellem” – mondta a 2008-as bajnok.

Michael Schumacher még tavaly december 29-én bukott síelés közben és szerzett igen súlyos agysérüléseket. A 45 éves versenyző immár 10 hete fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban, és ahogy múlik az idő, egyre kisebb az esélye, hogy valaha még felébred. Szerdán a család “apró, de biztató jelekről” beszélt, azonban közelebbit továbbra sem tudni.

Schumi volt “tanítványa” és csapattársa, Felipe Massa nagyon sokat gondol mentorára: “Továbbra is imádkozok érte, és hiszem, hiszem, hogy jóra fordulnak a dolgok, visszatérhet közénk. Minden egyes nap gondolok rá, imádkozok érte. Nagyon szomorú, ami vele történt, de én folyamatosan gondolok rá. A sisakomon is ott van.”

Schumacher egykori ferraris főnöke, a kórházban is rendszeresen megforduló Jean Todt szintén megszólalt, ő is reménykedik: “Azt mondhatom, hogy továbbra is nagy reményeink vannak vele kapcsolatban.”

Kövesd a Forma-1 rovatunkat a Facebookon is!

A vasárnapi idénynyitó Ausztrál Nagydíjon még az is előfordulhat, hogy egy autó sem ér célba. Ki nyeri akkor a versenyt? Szujó Zoltánnal készült interjúnkból ez is kiderül.

Hamilton: Okkal bukott Schumacher 3