Tavaly megtréfálta az időjárás a Forma-1-es mezőnyt Melbourne-ben, az időmérő második és harmadik szakaszát csak vasárnap lehetett megtartani. Az idén sem ígérkezik simának a nyitány, bár pénteken, a szabadedzéseken még jó időben gyakorolhatnak a csapatok.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A két másfél órás edzésen meleg lesz, a hőmérséklet akár a harminc fokot is elérheti. Szombatra marad a meleg, de a szél felerősödik, és akár záporokat is magával hozhat. Jelen állás szerint az időmérő nincs veszélyben, de addig még pontosíthatják az előrejelzést.

Vasárnapra alaposan lehűl a levegő, éppen csak húsz fok fölötti maximum várható. Ez nagy megkönnyebbülés lehet a hűtés miatt aggódó csapatok számára.

A versenyen két DRS-zóna lesz, ahogy az elmúlt években, ismét a 14-es kanyar csúcspontja előtt, illetve a 2-es és 3-as kanyar között lesznek a nyitási pontok. A DRS-t a szabadedzéseken és az időmérőn szabadon lehet használni a kijelölt zónákban, a versenyen csak akkor, ha az üldöző egy másodpercen belül van az előtte lévő autóhoz képest.

A felügyelők munkáját ezen a hétvégén Emanuele Pirro segíti, az 51 éves olasz nyolcadszor vállalta el a feladatot.