A Nemzetközi Automobil Szövetséget vezető Jean Todt bizalma nem ingott meg az újabban folyamatosan bíróságra járkáló Bernie Ecclestone-ban. Az üzletember távozását sokan követelik az F1 éléről, Todt nem tartozik közéjük.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Jelenleg Ecclestone nem bűnös” – nyilatkozta Todt. “Jó munkát végzett? Elképesztő munkát végzett. A magam részéről csak erre koncentrálok. Nélküle az F1 nem válhatott volna azzá a globális üzletté, amit ma megtestesít.”

“Elérkezik majd a nap, amikor nélküle kell majd dolgoznunk, de ez mindenkire áll, aki az F1-gyel valaha kapcsolatba került. Jelenleg az FIA-Ecclestone kapcsolatban semmilyen törés nincs.”

“Ha esetleg úgy alakul, hogy a CVC meg akar szabadulni tőle, akkor úgyis értesíteni fognak róla, mint az FIA elnökét. Eddig szóba sem került ilyesmi.” Todt és Ecclestone között valójában van egy kis súrlódás az új szabályok miatt, az üzletember nincs oda a V6-osokért és a nagy technikai váltás miatt várható műszaki gondoknak sem örül.

“Ha nem mentünk volna ebbe bele, lehet, hogy néhány gyártó elhagyta volna az F1-et” – vélekedett Todt. “Nem vagyok biztos benne, hogy a Mercedes maradt volna, ahogy a Honda visszatérésében sem.”