A McLaren 2013-ban a csapat történetének egyik leggyengébb évét teljesítette, még a dobogóra sem tudtak feljutni. Idén az új szabályokhoz tervezett autóval, az eddig legjobbnak tűnő Mercedes-erőforrással, új csapatfőnökkel (Eric Boullier), új pilótával (Kevin Magnussen) vágnak neki a szezonnak.
A csapat veteránja, a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, Jenson Button az Ausztrál Nagydíj előtt visszafogott célokról beszélt. Az autó még nem igazán ütőképes.


“Bár bőven van potenciál az MP4-29-esben, úgy véljük, hogy még eltart egy darabig, mire ki tudjuk aknázni. Nem egészen ott tartunk, ahol szeretnénk, azt hiszem, a Melbourne-be vitt csomag nem mutatja pontosan, mennyit is haladtunk az autóval, az majd egy kicsit később jön.”
“Általánosságban az idei év a folyamatos fejlesztésről szól majd. Az első versenyeken bevallotan csak a megbízhatóságon alapuló tisztességes pontszerzés a célunk, hogy aztán később finomítsuk, csiszoljuk a csomagot és javítsuk a teljesítményt.”
Button fentiek ellenére bízik az új autóban, szerinte egyértelműen nagy előrelépést jelent a tavalyi tragacshoz, az MP4-28-ashoz képest.
“Meggyőződésem, hogy van benne potenciál. Az MP4-29-től megkaptuk, amit tavaly az MP4-28-astól nem, azaz a megbízható, kiszámítható alapot, amelyre építhetünk. Az idei autó minden tekintetben másnak érződik, mint a tavalyi, ez pedig izgalommal tölt el – és ennek pont így is kell lennie az idény első versenye előtt.
A 2009-es bajnok az új szabályok melletti a szezonnyitót hatalmas kíváncsisággal várja:
“Melbourne még változatlan szabályok mellett is kiszámíthatatlan szokott lenni. Idén pedig szerintem senki sem tudja, mire is számíthatunk – vajon sikerül majd több mint a mezőny felének eljutni a célig? Lesz jó, szoros küzdelem? Úgy alakul majd az erősorrend, ahogy tippeljük? Ezekre a kérdésekre még várjuk a választ, de egyrészt pont ettől olyan élvezetes ez a hétvége.”