Jó ideje nyílt titok, mostantól azonban hivatalos: a 2014-es idénytől az olasz italmárka, a Martini a Williams-csapat névadó szponzora. A teszteken az ideiglenes, sötétkék fényezéssel futott FW36-os immár végleges festésében is látható – a Martini-csíkokkal a motorsport egyik legikonikusabb mintája kerül fel a rajtrácsra.
“Óriási örömmel üdvözöljük a Martinit a Williams családban, és végre hivatalosan is bemutatjuk a Williams Martini Racinget” – mondta az alapító-főnök, Sir Frank. “A Williams és a Martini is igen gazdag motorsport-múlttal rendelkezik, a versenyzés iránti közös szenvedélyünk pedig természetesség teszik a társulást. Nagyszerű lesz látni a Martini csíkjainak visszatérését a Forma-1-be.”
Az idén a második évét kezdő ifjonccal, Valtteri Bottasszal, valamint a Ferraritól érkezett veteránnal, Felipe Massával induló Williams korábban két másik fontos szponzor csatlakozását is bejelentette, az üzleti sikerek mellett pedig a téli teszteken is igen jó eredményeket mutatott a patinás csapat, a jövő egyelőre nagyon biztató.