Sebastian Vettel a jelenlegi helyzet alapján a lehető legrosszabbkor hosszabbított szerződést a Red Bull-lal, kiderült ugyanis, hogy egészen 2017-ig le van kötve az idei évnek siralmasan nekifutó csapatnál.
A német pilótának korábban 2014-ig szóló papírja volt, amit aztán egy évvel, 2015 végéig terjesztettek ki tavaly, de most kisült, hogy azóta újabb szerződést írt alá, ami további két évet jelent. Ez derült ki az osztrák Servus TV legutóbbi adásából, ahol a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, valamint háromszoros világbajnok honfitársa, egyben a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda szerepelt – már ha hinni lehet a viccelődésüknek. 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


Az egymást bő negyven éve ismerő két osztrák egymást ugratva tárgyalta meg az igazolási helyzetet.
“Niki minden nap beállít és megkérdezi, hogy mehet-e Newey (Adrian, főtervező) és Sebastian” – kezdte Marko.   
“Azonban te mindig azt válaszolod, hogy 2017-ig van szerződésük” – feleselt Lauda.
“Így van, szóval miért jössz mégis minden nap?” – így a Red Bull-főnök.
“Hát a reggeliért!” – replikázott nevetve a mercedeses fejes.
Bár a Mercedes sem titkolja az érdeklődését, Vettelt már jó öt éve kötik a Ferrarihoz, gyakorlatilag minden nyáron felröppen, hogy a következő, vagy az azutáni idényben a maranellói csapathoz igazol, jelenleg 2016 a legutóbbi “információ”. 
Eddig persze nem sok oka volt mozdulni a sorozatban négy bajnoki címet nyerő versenyzőnek, de ha a Red Bull nem tud kimászni a jelenlegi gödörből, változhat a helyzet, hiszen a csúcspilótáknak mindig vannak eredményekre vonatkozó kitételeik a szerződéseikben…