A Force India alapító tulajdonosának, Vijay Mallyának már jó ideje rosszul mennek a dolgai, a Kingfisher légitársasága teljes csődben van, 2012 őszén elfogatóparancsot is kiadtak ellene.
A csapathoz két éve résztulajdonosként beszállt másik indiai milliárdos, Subrata Roy Sahara nehézségeiről is lehetett hallani az elmúlt években, most pedig ő jutott el a letartóztatásig.
A két tulajdonos, Mallya és Roy Sahara

A két tulajdonos, Mallya és Roy Sahara

A két tulajdonos, Mallya és Roy Sahara


Az Indian Express arról írt, hogy a korábban 3,9 milliárd dollár értékben kibocsátott hamis kötvények miatt bajban lévő Sahara letartóztatását a legfelsőbb bíróság rendelte el, a rendőrség csütörtökön razziát is tartott a házában, de nem találták az üzletembert.
Subrata Roy pénteken közleményben hangsúlyozta, hogy nem bujkál: “Nem az a típus vagyok, aki elszökik, sőt, törvénytisztelő állampolgárként egész életemben megvetném önmagamat, ha így tennék”, majd az Uttar Prades-i Lakhnauban fel is adta magát.
A milliárdos legalább március 4-éig őrizetben marad, jövő kedden kezdődik ugyanis a tárgyalása.
Úgy tudni, hogy Mallya és Sahara gondjai közvetlenül nem érintik az idén ígéretes szezon előtt álló Forma-1-es csapatot, a silverstone-i alakulat költségvetése biztosított a 2014-es idényre.