Jacques Villeneuve sosem volt Michael Schumacher rajongója, hiszen 1997-ben a német ferraris a szezonzáró futamon egyenesen megpróbálta kilökni a Williams kanadai versenyzőjét, hogy ezzel akadályozza meg a bajnoki cím megszerzésében.
A régről fakadó ellenszenv sem akadályozza azonban Villeneuve-öt abban, hogy sajnálja a tavaly december végén egy síbalesetben súlyos agysérüléseket szenvedett Schumachert. A kanadai szerint borzalmas balszerencse volt az esés.
“Egyszerűen pechje volt. Egész életében a határon egyensúlyozott, de a silverstone-i baleseten kívül, amikor a lábát törte (1999-ben), sosem sérült meg. Óriási kockázatokat vállalt, motoron egyszer a nyakát is törte. Ő egyszerűen így élt.”


“Ha versenyzés közben történik valami, az bizonyos értelemben elfogadható, de amikor a pályán kívül történik, az szörnyű. Igazából mindig szörnyű az ilyesmi. Borzongató ez az eset, ugyanis még csak nem is ment gyorsan. Lassan haladt, szóval egyszerűen csak szörnyű pech” – magyarázta a brit Mirrornak az egykori Williams-, BAR-, Sauber- és BMW-pilóta. “Ez is mutatja, hogy mindegy ki vagy, mindegy mit csinálsz, a balszerencse ellen nincs mit tenni.”
“Szörnyű eset, de a legszörnyebb a család számára, akik nem tehetnek mást, csak várnak. Én egész életemben síeltem, őrült dolgokat csináltam, de alig sérültem meg, szerencsés voltam. Egyszer ütöttem csak ki magam. Ha az ember elkezd síelni, megtanulja, mikor mehet és mikor nem. De még így is beüthet valami.”  
“Én épp ezért csakis ismert terepen síelek. De így is jártam már rosszul, és a világ legjobb síelőivel is történhet valami. A világ legjobb autóversenyzőivel is történhet baleset a közúton is, ez ellen nem lehet tenni. Az ember egész életében kísérti a szerencsét, bízva benne, hogy nem lesz baj, ha pedig mégis, akkor nem komoly, de Michael végtelenül peches volt, igazán szomorú.”
“Michael mindig kemény fickó volt, szóval ez csak csúnya balszerencse. Persze a balesetek miatt nem lehet betiltani a síelést, nem lehet engedélyhez kötni.”


“Természetesen a legjobbakat kívánom neki! Sosem volt olyan rossz a viszonyunk, hogy rosszat kívánjunk egymásnak, mindig is tiszteltük a másikat. De még nála is jobban sajnálom a családját” – szögezte le a 42 éves versenyző, aki idén a ralikrosszal próbálkozik.
Schumacher immár kilenc hete fekszik kómában a grenoble-i egyetemi kórházban, ahonnan továbbra sem érkeznek egyértelműen jó hírek, ez pedig egyre inkább aggodalomra adhat okot.