Tavaly ősz óta lehetett hallani arról, hogy Felipe Massához hasonlóan versenymérnöke, Rob Smedley is elhagyja a Ferrarit 2013 végén, és ugyanúgy a Williamshez szerződik, mint a brazil pilóta. Mától hivatalos a dolog.


A Williams kedden bejelentette, hogy Smedley az újonnan létrehozott, járműteljesítményért felelős vezetői posztot kapta, a futamokon amolyan vezető versenymérnökként dolgozik majd Massa és Valterri Bottas személyes versenymérnökei, Andrew Murdoch és Jonathan Eddols felett.
Smedley mellett a grove-i alakulat leigazolta a Marussia eddigi vezető stratégáját, Richard Lockwoodot, aki a Williams eddigi stratégiai főnöke, Randeep Singh mellé kerül.
“A Williams átszervezésen esik át, és ezek a kinevezések is bizonyítják az ambícióinkat. Több vezetői poszton is új emberek csatlakoznak hozzánk, nagy örömmel üdvözlöm őket a fedélzeten” – mondta a csapat technikai igazgatója, a tavaly érkezett Pat Symonds. “2014-ben a pályafutásom során látott legnagyobb szabályváltozás érkezik, így fontos, hogy még további tehetség és szakértelem adódjon a meglévőhöz. A Williamsnél mindig is kiemelt hangsúlyt kapott a mérnöki munka, a mostani bejelentés egy újabb lépés a sikerekhez visszavezető úton.”