Nem érkeznek jó hírek Michael Schumacherről. A német Focus vasárnapi tudósítása szerint bizonyos komplikációk miatt a grenoble-i egyetemi kórházban az orvosok abbahagyták a 45 éves ex-versenyző felébresztési kísérleteit – úgy tűnik, hogy a december 29. óta súlyos fejsérülései kezelésére mesterséges kómába helyezett Schumacher immár “természetesen” is csak öntudatlan állapotban vegetál vagy épp valamilyen orvosi megfontolásból újra a szedálása mellett döntöttek.
A hétszeres világbajnok ébresztését jó három héttel ezelőtt kezdték. A család ezt akkor elismerte, de részeteket akkor és azóta sem árult el Schumi állapotáról, csak néhányszor köszönetet mondtak a világ minden tájáról érkező támogatásért és jókívánságokért, valamint leszögezték, hogy továbbra is bíznak a felépülésében.
Hétfő délelőttre Schumacher menedzsere, Sabine Kehm is reagált, igaz, szokásához híven nem szolgált semmilyen részlettel, csak félig-meddig próbálta elhessegetni a fenti hírt: “Ez a szakasz igen sokáig tarthat, ami lehetőséget ad a félreértésekre, ahogy most is történt.” 
Fotó: Europress

Fotó: Europress

Nem jönnek a jó hírek (Fotó: Europress)


A Focus hétfő reggelre újdonságként azt tette hozzá, hogy értesülésük szerint a neves motorsport-specialista professzor, egyben a Schumacher család jó barátja, Gerard Saillant már nem vesz részt a bajnok kezelésében, inkább csak összekötői szerepe van az orvosi team és a család között.
Míg a Focus Schumi mostani állapotával foglalkozik, a brit Daily Mail egy tavalyi esetet írt le vasárnap. A brit bulvárlap úgy tudja, hogy Schumacher néhány héttel saját síbalesete előtt közúti baleset okozója volt Spanyolországban. 
A Mail szerint Schumacher tavaly november 17-én Sevillában a bérelt Audi A4-esét vezetve elgázolt, fellökött egy motorost, amikor nem adta meg az elsőbbséget egy körforgalomnál. A motoros megsérült az esésben, csuklóját törte. A balesetből várhatóan nem lesz büntetőügy, Schumacher biztosítása pedig megfelelő kompenzációt biztosít az áldozat számára.
Ezeket is érdemes elolvasni!