Újabb nehéz teszthéten van túl a Renault, a jerezi kínlódás után az első bahreini teszten sem sikerült az áttörés. A franciák ott tartanak, ahol a jerezi teszt közepén szerettek volna, ami a szépen becsomagolt nyilatkozatok ellenére komoly lemaradást jelent.

Fotó: Europress

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A Renault négy csapatával 619 kört tett meg a bahreini teszten, szemben a Mercedes-istállók 1147 körével, ami óriási különbség. A Renault Sport helyettes ügyvezető igazgatója, Rob White szerint kétségkívül vannak problémák, de történtek jó lépések a helyes irányba.

“Haladtunk egy kicsit a jó irányba, főleg az energia-visszanyerő rendszer teljesítménye és az autóban való működése kapcsán” – mondta White. “Az is igaz ugyanakkor, hogy olyan helyzetben vagyunk, amit a jerezi teszt közepén tartottunk volna elfogadhatónak.”

“Nem haladunk menetrend szerint, de elindultunk a jó irányba, az e heti tapasztalatok nagyon hasznosak voltak. Nagy kihívást jelent, hogy felgyorsítsuk a fejlődés ütemét, de meg kell próbálnunk, mert több hetes hátrányt kell ledolgoznunk. Fel kell gyorsítanunk a munkát.”

“Volt néhány lerobbanás a héten, néhány a mi hibánkból, de voltak karosszériával összefüggő problémák is. Megoldottunk néhány fontos hibát, de az utolsó napon a reméltnél több időt vesztegettünk el.”

A Red Bull az utolsó napon mindössze 15 kört tudott megtenni, Daniel Ricciardo el is volt kenődve rendesen. “Hát, ez nem volt valami jó nap” – fogalmazott az ausztrál. “Van még négy napunk, ez a jó hír. A mai változtatások után kicsit jobb volt az autó, de sajnos belefutottunk egy újabb hibába.”

Andy Damerum, a Red Bull versenymérnök-igazgatója szerint jól indult a nap, aztán beütött a krach egy szoftverhiba képében. “Reggel úgy éreztük, jó formában vagyunk, aztán felfedeztünk egy szoftverhibát” – nyilatkozta Damerum. “Mentünk tíz kört, aztán egy mechanikai probléma jött elő. Átvizsgáltuk az autót, felfedeztünk rajta néhány sérülést, amelyek a feltételezettnél súlyosabbak voltak.”

“Nehéz héten vagyunk túl: haladtunk valamennyit, különösen a második napon, de volt néhány problémánk, amelyek hátráltattak minket. Csak remélni tudjuk, hogy jövő hétre mindent rendbe tudunk rakni.”