A Red Bull három héttel ezelőtt Jerezben négy nap alatt mindössze 21 kört teljesített, túlzás nélkül katasztrofálisan kezdte 2014-et a címvédő csapat.
A Red Bull, valamint a motorszállító Renault is javításokat ígért a héten elkezdődött második, bahreini tesztre, de úgy tűnik, három hét sem volt elég a hibák kijavítására: Sebastian Vettel a nap nagy részét a garázsban töltötte, és mindössze 14 kört hozott össze. A szerdai tapasztalatok után nem volt túl bizakodó:
Vettel: Nem lesz gyors megoldás 2


“Nem olyan egyszerű gyorsan kijavítani mindent, de azt hiszem, átlátjuk a problémákat. De nem lesz könnyű megoldást találni rájuk. Azt hiszem, a jerezi gondokat kijavítottuk, ott a melegedéssel voltak bajok, a mai pár kör alapján ez már nem okozott problémát. De gyakran előfordul, hogy egy hiba kijavítása után jön egy újabb” – mondta a négyszeres világbajnok.
“Úgy gondolom, hogy a Red Bull részéréről is van mit javítani a megbízhatóságon – úgy általában az autó hőháztartását illetően -, és a Renault részéről is van még tennivaló. De nem lenne szép dolog kettéválasztani ezeket, egy csapatot alkotunk, együtt voltunk sikeresek az elmúlt néhány évben.”
Vettel: Nem lesz gyors megoldás 3


“Nem épp ilyen kezdést reméltünk, de nagy koponyák dolgoznak, szóval remélhetőleg sikerül majd helyrehozni a dolgokat!”
Vettel legjobb köre bő három másodperccel maradt el a szerdai leggyorsabb, a Force Indiá-s Nico Hülkenberg idejétől, de a címvédő hangsúlyozta, hogy eddig nem is tudott valódi gyors kört futni.
“Nyilván nem örülünk, hogy itt tartunk, de hosszú út áll még előttünk. Egyelőre elég nehéz lenne megmondani, hol is állunk, nem sokat ültem az autóban. Az első benyomás nem rossz, de jóval többet kell még vezetni, hogy meg tudjam ítélni az autót, a megbízhatóságot és a teljesítményt. Azt nem tudom, hogy a többiek mit csinálnak, de úgy tűnik, többet tudnak menni. Nem tudhatom, hogy kevesebb gondjuk van-e, mint nekünk, de az biztos, hogy sok munka vár még ránk.”