Michael Schumacher immár több mint hét hete fekszik súlyos fejsérülésekkel a grenoble-i egyetemi kórházban, miután tavaly december 29-én síbalesetet szenvedett.
Nemrég felröppent, hogy a 45 éves Forma-1-es legenda sérüléseit a síelés közben viselt fejkamera is súlyosbíthatta, amely az esés közben kalapácsként, koncentrált erővel csapódhatott a sisaknak, ami ketté is tört.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A balesetet vizsgáló francia hatóságok hétfőn zárták le a nyomozást, de a jelentésükben a kamerát nem említették, mindössze annyit szögeztek le, hogy a hétszeres világbajnok 4,5 méterre tért le a kijelölt pályáról, majd miután egy sziklára futott, 10 métert repülve verte be a fejét egy másik kőbe. A lyoni ügyészség a pálya jelzéseit rendben találta, büntetőjogi felelősséget nem tudtak megállapítani.
A német Die Welt most megmagyarázta, miért nem esett szó a kameráról. A lap úgy tudja, hogy “Schumacher a feje jobb oldalát verte be, a kamera pedig középre volt felerősítve, ép maradt”, épp ezért maradt sértetlen a memóriakártya és lett használható a felvétel.
Schumacher állapotáról utoljára múlt héten közöltek annyit, hogy a mesterséges kómából való ébresztése továbbra is folyamatban van.