Szerdán Bahreinben újraindul a tesztelés, a sivatagi pályán a Forma-1-esek megkezdik második négynapos gyakorlásukat. A gumiszállító Pirelli használható, releváns adatokat vár Szahírtól.


“Az év első, jerezi tesztje arról szólt, hogy a csapatok a vadonatúj műszaki keretekkel ismerkedtek, így a várakozásoknak megfelelően keveset futottak és nem a gumik kiértékelése volt a lényeg. Emellett az európai téli körülmények még Dél-Spanyolországban sem reprezentetatívak a versenykörülmények tekintetében. Bahreinben már sokkal jobb időjárásra és sokkal több megtett kilométerre számítunk, a csapatok és mi is sokkal több adatot gyűjthetünk a gumik viselkedéséről” – mondta  Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery.
A csapatok erre hétre 30-30 szett gumit kapnak, a négy versenykeverék közül a kemény, a közepes és a lágy lesz a választék, de ezek mellett használhatják majd a kizárólag a tesztelésre gyártott érzékenyebb, gyorsabban melegedő téli kemény keveréket is. 
Sőt, a Pirelli már 2015-re, a melegítőpaplanok betiltására is készül, ehhez egy-egy garnitúra prototípus közepes keveréket szállítanak.