A kamera súlyosabbá tehette, akár közvetve okozhatta is Michael Schumacher életveszélyes agysérüléseit – nyilatkozták síszakértők a német Express című lapnak.

Eközben a szintén német Bild azt írja, hogy hamarosan nyilvánosságra hozhatja a francia ügyészség a bukás fejkamerás felvételét, amit a Schumacher sisakjára erősített készülék vett fel. A lap szerint hamarosan lezárják a vizsgálatot sima síbalesetnek minősítve a történteket.

Reagált a család a terjedő hírekre

A hét eleje óta aggasztó hírek érkeztek a tavaly december 29-i síbalesete óta súlyos fejsérülésekkel kómában fekvő Michael Schumacherről. A spekulációk szerint a már két és fél hete ébreszteni próbált 45 éves ex-pilóta gyakorlatilag nem reagál az orvosok stimulációira, sőt állítólag tüdőgyulladást is kapott.

A család csütörtök este a menedzser, Sabine Kehm által kiadott közleményben igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. A hétszeres világbajnok állapotáról semmilyen pontosabb részletet nem árultak el – így a hét eleji rossz híreket sem cáfolták -, de leszögezték, hogy továbbra is hisznek a felépülésében, emellett pedig újra a nagyközönség türelmét és megértését kérték.

A feleség nyilatkozata itt olvasható.

Péntekre azért már jobb hír is jutott: szövődményről szóló spekulációt a hét elején bedobó német Bild mostanra úgy tudja, hogy megszűnt az akut fenyegetés, “Schumacher legyőzte a tüdőgyulladást”.

Női pilóta a Forma-1-ben! Kattintson a képre!

A kamera súlyosbította Schumi fejsérülését? 1