A hét eleje óta aggasztó hírek érkeztek a tavaly december 29-i síbalesete óta súlyos fejsérülésekkel kómában fekvő Michael Schumacherről. A spekulációk szerint a már két és fél hete ébreszteni próbált 45 éves ex-pilóta gyakorlatilag nem reagál az orvosok stimulációira, sőt állítólag tüdőgyulladást is kapott.
A család csütörtök este a menedzser, Sabine Kehm által kiadott közleményben reagált, pontosabban igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. A hétszeres világbajnok állapotáról semmilyen pontosabb részletet nem árultak el – így a fentieket sem cáfolták -, de leszögezték, hogy továbbra is hisznek a felépülésében, emellett pedig újra a nagyközönség türelmét és megértését kérték.
Michael és Corinna Schumacher
(Fotó: Europress)

Michael és Corinna Schumacher
(Fotó: Europress)

Michael és Corinna Schumacher (Fotó: Europress)


“Michael családja szeretné megint kifejezni háláját a világ minden tájáról érkező támogatásért. A jókívánságok a családot, és meggyőződésünk, hogy magát Michaelt is segítik, aki továbbra is az ébredési fázisban tart.”
“Ahogy ilyen helyzetekben általában, minden egyes nap más. A család szeretné, ha megértenék, hogy Michael magánszférájának védelmében az orvosi jellegű részleteket nem hozzák nyilvánosságra. Ahogy már az elején megígértük, a Michael állapotát érintő minden döntő jelentőségű információt megosztunk. Azonban azt is tudjuk, hogy az ébredési folyamat sokáig húzódhat.”
“A család továbbra is szilárdan hisz Michael felépülésében, teljesen megbíznak az orvosokban, a nővérekben és az egész egészségügyi stábban. Nem a gyógyulás gyorsasága a fő, hanem az, hogy a folyamat egyenletes, ellenőrzött keretek között folyhasson.”
Péntekre azért már jobb hír is jutott: szövődményről szóló spekulációt a hét elején bedobó német Bild mostanra úgy tudja, hogy megszűnt az akut fenyegetés, “Schumacher legyőzte a tüdőgyulladást”.
Ezeket is érdemes elolvasni!