A Forma-1-es Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost szerint az idei szabályváltozásoktól nem kavarodik össze úgy az erősorrend, mint a 2009-es szezonban. Az akkori jelentős aerodinamikai módosítások miatt az élcsapatok, mint a McLaren és a Ferrari nem tudták felvenni a versenyt a Honda romjaira épített Brawn GP-vel, és az akkortól éledező Red Bull-lal. Tost az idén nem számít a kiscsapatok előre kerülésére.


“Nem számítok semmi ilyesmire” – mondta Tost. “Az nagyon egyedi eset volt, a Brawn lényegében a dupla diffúzorral nyerte meg a bajnokságot. Valahogy nem hiszem, hogy bármelyik csapat elő tud állni hasonlóan meglepő megoldással az idei szezonban.”

Tost szerint éppen az a helyzet, hogy a V6-os turbómotorokkal és a korábbinál hatékonyabb energia-visszanyerő rendszerekkel éppen a sokat költő csapatok növelhetik előnyüket. “Arra számítok, hogy a topcsapatok lesznek elöl. Nem lesz nagy változás, mert az anyagi forrásaikkal rugalmasabban tudnak alkalmazkodni bármilyen változáshoz. Minél több a pénzed, annál sikeresebb leszel. Ilyen egyszerű ez.”

A Toro Rosso közben megvált főtervezőjétől, Luca Furbattótól. A szakember 2011 végén érkezett a csapathoz a McLarentől, a 2014-re épített STR9-est a technikai igazgató James Key irányításával tervezte. A csapat nem közölte az okokat.