A Red Bull katasztrofálisan kezdte a 2014-es felkészülést, az első téli Forma-1-es teszten mindössze 21 kört tett meg az RB10-es. A siralmas eredmény elismerten nem csak a Renault erőforrásainak köszönhető, a kasztnival, a hűtéssel is gondok voltak, de a csapatfőnök, Christian Horner nem hajlandó a főtervező Adrian Neweyra mutogatni.


A Sky Sports kérdésére, miszerint a kudarcos bemutatkozás Newey idei tervezési megközelítéséből fakadt-e, így felelt:
“Nem, nem. Bár van néhány kijavításra váró dolog, úgy gondolom, semmi komoly. Nyilván a Renault-nál is vannak még javításra váró problémák, ugyanis az idei autók nagyon komplexek és apró problémák is nagy meghibásodást okozhatnak.” 
Horner bízik benne, hogy a jövő héten induló bahreini teszteken már jobban alakulnak a dolgok és a bő egy hónap múlva következő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra rendbe hoznak mindent.
“Nyilván bőven lesz munkánk, de idő is bőven van az első versenyig, a jövő heti bahreini nagyon fontos lesz, ezért a Renault-nál és nálunk, Milton Keynes-ben is keményen dolgozik mindenki. Nem szeretnénk megint egy jerezihez hasonló hetet, de erről szól a tesztelés, akkor kell felderíteni a hibákat, hogy aztán a versenyeken már ne legyen gond.”