Fernando Alonso, a Ferrari pilótája is bevallotta, rondák az idei autók. Nincs mit tenni a, a szabályokat már nem változtatják meg, sőt az FIA szakemberei kiálltak a biztonságosabbnak ítélt orrkialakítás mellett. Egyetlen megoldás maradt a menekülés, az ábrándok világába.

Mondjuk két ilyen géppel! Az 1989-es Mclaren MP4/5 és az 1986-os Williams  FW11 újragondolt, futurisztikus verziójával, Bruce Thompson grafikus jóvoltából. El tudnánk viselni ilyen megjelenésű gépeket idén is, ha már úgyis kézzel-lábbal csökkentik a tapadást, akkor miért ne lehetne az esztétikai élmény a fő cél?

F1: Álomfestések és képzelt autók 1
F1: Álomfestések és képzelt autók 2
Sajna mindez örök álom marad, ám akad itt még valami, amiért valós eséllyel drukkolhatunk. Egyes pletykák szerint a Martini főszponzorként térhet vissza a Forma-1 világába, méghozzá a Williams-csapat autóin! Sovány vigasz, de némileg enyhítene a tökorr jelentette traumán, mert a világszerte ismert ital színei rendkívül jól mutatnak bármilyen versenyautón. Ezt a látványtervet a McLaren kalocsai mintás overallját tervező magyar grafikus, Kalmár István készítette.

F1: Álomfestések és képzelt autók 3