A Forma-1 tipikusan az a sport, ahol a hanghatás adja a hangulat alappillérét. A mellkast rázó motorhang, az őrjöngő tömeg zaja nélkül mit sem ér az egész. De mi a helyzet a zenével?

Van olyan dallam, amiről egyből az F1 jut eszedbe? Amitől a rajt felfokozott izgalma, a késhegyre menő küzdelmek, vagy a pódiumon pezsgőt locsolók ugranak be? Nekem van egy-két tippem, és ezek a számok garantáltan megállják a helyüket, tehát érdemes a lejátszásra kattintani!

1. Fleetwood Mac – The Chain A sporthoz köthető legismertebb basszustéma, a BBC hosszú évekig használta ezt a számot a közvetítések kezdő képsoraihoz, és némileg újrakeverve, de jelenleg is ezzel a dallammal indítanak az angolok.

2. George Harrison – Faster A Beatles (akkor már csak ex-)gitárosa, George Harrison nagy F1-rajongó volt, a hetvenes évek második felében számos futamon is megfordult, jó néhány pilótával összebarátkozott, 1979-re pedig egy kellemes dalt is összedobott, amelyet “az egész száguldó cirkusznak” ajánlott. A háromszoros bajnok Jackie Stewart a klipben még a versenyjeleneteken kívüli szerepet is vállalt.
3. Carlos Jean – Forza Idén tavasszal Alonsóék fő szponzora, a Santander bank a neves spanyol DJ-vel íratott elektro-himnuszt a Ferrarinak, amelyben hangmintákban a csapat tagjai, és a gyárban, valamint a pályán folyó munka zajai is megjelennek.
4. Yello -The Race Az autóversenyzés tudat alatt fütyörészett himnusza, az 1980-as évek végére jellemző látványvilág mint nyers szilvapálinka támad agysejtjeinkre. A csavarkulccsal hadonászó bajszos svájci tag még csak a kezdet, ha belefogtatok, ne adjátok fel, élvezzétek végig a kisfilm minden másodpercét.5. Overseer – Supermoves Sok köze nincs a sporthoz, legfeljebb a Need for Speed egyik epizódjából lehet ismerős. Mégis ez a vaskos elektronikus hangzás szinte kívánja, hogy valaki egy futam összefoglalóját vágja rá.