A tavaly nyári hónapokban egy darabig úgy tűnt, hogy Jean-Eric Vergne az esélyesebb Toro Rosso-pilóta a visszavonuló Mark Webber pótlására, végül azonban a veterán ausztrál helyét honfitársa, Daniel Ricciardo kapta a Red Bullnál.
A “hoppon maradt”, idén harmadik F1-s idényét kezdő francia mostanra egyáltalán nem bánja, hogy egy újabb idényt tölt majd a Toro Rossónál.


“Akkor nehezen éltem meg, de úgy gondolom, a téli szünetben sikerült mindent jól átgondolnom, és arra jutottam, hogy semmi gond azzal, hogy a Toro Rossónál maradtam” – mondta a spanyol EFE hírügynökségnek a szponzor CEPSA rendezvényén. 
“Ez a legjobb opció számomra, a Red Bull eddig mindig a lehető legjobb döntéseket hozta a karrieremet illetően. Azért nem engem választottak, mert úgy látták, hogy még nem álltam készen. Bizonyos területeken még javulnom kell, szóval készen állok, hogy idény jobban teljesítsek” – szögezte le Vergne, aki már az F1-be kerülése előtt is nagyon világosan látta, hogyan működik  Red Bull programja.
“Két dolgot tehet az ember. Az egyik, hogy nem látja be a helyzetet és dühös vagy szomorú lesz. De hiba azt hinni, hogy én vagyok a legjobb, és ők tévedtek. A másik, és én ezt választottam, hogy belátom a döntés okait, és megkeresem a pozitívumokat. A szükséges területeken való munkával még jobb pilóta lehetek, és elégedettebb lehetek magammal” – magyarázta a még mindig csak 23 éves versenyző, aki idén a 19 éves újonc, Danyiil Kvjat mellett a Red Bull kisebbik alakulatának első számú pilótája lesz.