A Pirelli szerint korai még bármit is mondani a 2014-es Forma-1-es szezonra szállított gumik teljesítményéről, Lewis Hamiltonnak azonban már van alapbenyomása az új abroncsokról. “Ezek az új gumik egy kicsivel jobbak a tavalyiaknál” – mondta Hamilton a jerezi teszt után.

Fotó: Europress

Fotó: Europress


“Tartósabbak, harminc kör alatt jóval kevésbé kopnak el. De még mindig túlmelegednek, ahogy minden más gumi.” A Pirelli nem reagált Hamilton szavaira, mert a gyártó szerint a csapatok egyelőre nem is kezdtek a gumikon dolgozni. Paul Hembery sportigazgató adott volna néhány interjút a jerezi teszt utolsó napján, de ezeket végül lemondta, a Speed Week szerint pont a kevés megszerzett adatra tekintettel.

“Ezen a teszten nem a gumikon volt a hangsúly” – magyarázta Hembery. “A csapatok főleg arra koncentráltak, hogy egyáltalán beindítsák az új rendszereket és kitapasztalják a működésüket.”

“A következő, bahreini teszten talán már valamivel többet tudnak a gumikkal foglalkozni a csapatok, feltéve, hogy a Jerezben felfedezett hibákat ki tudják javítani addig.”

F1: Hamilton szerint jobbak az új Pirellik 1
“Ami minket illet, nyitottak és rugalmasak vagyunk, készek vagyunk változtatni a gumikon, ha a bahreini teszt után ez indokoltnak tűnik.” A jerezi teszten 250 szett gumi fogyott, a csapatok 1470 kört és 6509 kilométert tettek meg.