Idén is megtartják a Forma-1-esek immár hagyományosnak számító jótékonysági akcióját, amelynek keretében árverésen gyűjtenek pénzt a londoni Great Ormond Street-i Gyermekkórház számára.

A Nikonnal partnerségben szervezett, Zoom névre hallgató akcióban különböző F1-es versenyzőket, csapattagokat kértek fel, hogy saját készítésű fotóikat ajánlják aukcióra.

Michael Schumacher pedig mindig az elsők között csatlakozott az ilyen karitatív akciókhoz, így ebből a kezdeményezésből sem maradt ki, az általa saját kezűleg készített képre is lehet majd licitálni. Az aukcióra bocsájtott fotót vonaton utazva kattintotta el a hétszeres világbajnok, az ablakon keresztül békés tó látható, hullámain egy hajóval (az alábbi kép).

F1: Eladó Schumacher fényképe 1
Rajta kívül Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Lewis Hamilton, és Fernando Alonso képeit szerezhetik meg az adakozni vágyók.

Az F1-esek fotói mellett a Nikon komoly kamerákat is árverésre ajánl, amelyek értékét jócskán növeli, hogy olyanok bajnokok látták el őket a kézjegyükkel, mint Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Damon Hill, Jacques Villeneuve, John Surtees, Alain Prost és Sir Jackie Stewart.

Tripla összegű bírságot fizettettek egy szerencsétlen pesti autóssal. A fotóra kattintva megismerheti a pórult járt sofőr történetét.

F1: Eladó Schumacher fényképe 2