A Forma-1 történetének egyik leginkább elutasított újítását hozza a 2014-es idény, hiszen decemberben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szabályba foglalta, hogy a szezonzárón a szokásos pontok dupláját osztják majd ki, hogy ezzel az utolsó pillanatig nyitott maradhasson a bajnokság.


Az elsősorban Sebastian Vettel és a Red Bull dominanciája – és az amiatt zuhanó nézettség – ellensúlyozására bevezetett reformot a nézők túlnyomó többsége elutasítja, a csapatok is mossák kezeiket, az eredeti ötletgazda, Bernie Ecclestone pedig a Ferrarira, pontosabban az olasz csapat viszonylagos versenyképtelenségére keni az egészet.
Az F1 ura a City A.M.-nek nyilatkozva egy, az ötletet amúgy nem szívlelő Luca di Montezemolóval folytatott beszélgetést idézett fel: “Ő felhozta a dolgot, én pedig mondta neki, hogy elég egyértelmű, hogy miért vezettük be ezt a szabályt. Azért, mert nem teljesítenek jól. A Ferrarinál jól végeznétek a dolgotokat, akkor semmi szükség nem lenne ilyesmire. Én is tudom, válaszolta” – magyarázta a kisember.  
Hogy Maranellóban hogyan fogadták a nem túl hízelgő anekdotát, egyelőre nem tudni, de valószínű, hogy az elnök vagy a Ferrari “megmondóembere”, a Horse Whisperer előbb-utóbb reagálni fog.