Felipe Massa azon kevés Forma-1-es szereplők egyike, aki közvetlen közelről dolgozott már Kimi Räikkönennel (2007-2009) és Fernando Alonsóval is (2010-2013) a Ferrarinál. Az idén már a Williamsnél versenyző brazilt meg is kérdezték, véleménye szerint ki nyeri majd a ferrari házon belüli csatáját 2014-ben, Alonso, vagy a visszatérő Räikkönen. 
“Szerintem Alonso lesz előrébb, mert nagyon intelligens és máris átlátta az új szabályokat. Az első pillanattól fogva tudja, hogy lehet gyors. A tehetség mellé odateszi az intelligenciáját is. Tényleg nagyon okos, a szabályváltozások idején pedig pont erre van szükség” – mondta Jerezben a múlt héten.


A brazil azért Räikkönent sem írja le: “De lehet, hogy az új Ferrari jobban passzol majd az ő stílusához. Meglátjuk!”
Räikkönen ferraris visszatérésének bejelentése óta állandó téma, hogyan fog összeférni a finn világbajnokkal a csapatnál az elmúlt években egyértelműen első számúként kezelt Alonso. A csapatfőnök, Stefano Domenicali azt mondta a jerezi teszt után, hogy “örömmel látta, milyen harmonikusan dolgozott együtt a páros”, és a spanyol pilóta is arról beszélt, hogy jól megvannak.
“Együtt töltöttünk pár kellemes estét. Emellett minden adatot megosztunk majd. Minden nap minden körének telemetriai adatát láttam Kimitől, és ő is látja majd az enyémeket. Amit most kipróbáltam Jerezben, azt ő is megteheti majd Bahreinben” – magyarázta a Jerezben a második két napon vezető spanyol.