Több forrás is egybehangzóan állítja, hogy továbbra is nagy problémákkal küszködik a Forma-1-es Lotus, amely takarékosságból újabb harminc ember elküldésére készül. A 2013-as idényt még félezer emberrel kezdte a végül a konstruktőri vb negyedik helyén zárt Lotus, de tavaly óta folyamatosak a problémák.


Az anyagi problémák miatt az elmúlt fél évben hetven ember távozott a Lotustól, és nem túl biztató jel, hogy a technikai igazgató James Allison után a csapatfőnök Eric Boullier is távozott. A messiásként várt befektető, a Quantum végül egy fillért sem fizetett, és egy orosz cég ugyan beszállt a csapatba, de ez csak tűzoltásra jó.

Ezt jelzi, hogy hiába távozott hetven, köztük számos kulcsember, további harmincat kell elküldenie a pénz szűkében lévő alakulatnak. A négyszázas létszám húszszázalékos csökkenés egy év alatt, és nincs az a csapat, amelyik ezt könnyedén át tudná vészelni. A távozott munkavállalóknak nincs feltétlenül nehéz dolguk az elhelyezkedéssel, az enstone-i bázistól számított ötvenkilométeres körön belül számos másik istálló központja található.

Amennyiben a Lotusnak nem sikerül belátható időn belül egy nagyobb pénzösszeget előteremtenie, nem számíthat sok jóra az idei szezonban.