Button sokat vár a pénteken bemutatott MP4-29-estől. „Természetesen vissza akarunk kerülni az élre” – mondta Button. „Jobb szezont szeretnénk, mint 2013-ban, de egyelőre nehéz bármit is jósolni az évvel kapcsolatban. Akkora változások jönnek az idén, amelyek nagy hatással lehetnek az erősorrendre.”

„A célunk nem lehet más, mint hogy eredményes és produktív téli szezont zárjunk, nagyon várom, hogy minél többet megtudjak az új formuláról és az új autónkról. Jó lenne olyan helyzetbe kerülni, hogy nyugodt szívvel várhassuk a szezon első néhány versenyét.”

Íme az MP4-29
F1: Button nyerni akar az új McLarennel 13


„Szerintem senki nem gondolja, hogy a következő néhány hónap egyszerű lesz, nemcsak nálunk, valószínűleg az egész bokszutcában nincs ilyen ember. A változások miatt amúgy annyira nem aggódom: mindig is a pilóták dolga volt, hogy alkalmazkodjanak az új szabályokhoz. Az egész karrierem a változásokról szólt, vezettem V10-est, V8-ast, vezettem slick és bordázott gumikon, kipörgésgátlóval és anélkül, tankolással és tankolás nélkül. És még mindig itt vagyok.”

„Szeretem a mentális kihívásokat, amikor összeszorított foggal kell küzdeni. Nem hiszem, hogy az első teszt után bárki azt mondja majd, hogy kiismerte az új formulát, ez egy hosszú, építkezős folyamat lesz. Sok minden átfut majd a fejemen, amikor először beülök az autóba Jerezben, de nekem elég lesz egy olyan pozitív kis érzés, hogy az autó egy erős alap alattam. Amelyre végig tudunk építkezni.”

A tapasztalt Button mellett az újonc Kevin Magnussen lesz a McLaren másik pilótája 2014-ben. A dán versenyző a leleplezés után azt mondta, a beilleszkedés hektikus időszak volt, de túl van rajta. „Nem titok, hogy Wokingban élek, és minden nap ott vagyok az MTC-ben” – fogalmazott Magnussen. „Amikor csak lehetett, dolgoztam, a mérnökeimmel, a menedzsmenttel vagy az edzőkkel. Építettem a kapcsolatokat, ismerkedtem az autóval, és dolgoztam az erőnléti állapotomon.”

„Folyamatosan tanulok, de szórakoztató ez az egész, és nagyon elégedetté tesz, hogy ilyen emberekkel dolgozhatok együtt. Nagyszerű érzés lesz megérkezni Jerezbe, és először vezetni az autót.”

Magnussen szerint az ő dolgát megkönnyítheti a nagy szabályváltozás. „Számolgattunk, elemezgettünk a mérnökeimmel, hogy mi várható ettől az új formulától. Nekem ez jól jön, mert Jerezben mindenkinek újdonságokkal kell szembesülnie, nem az lesz, hogy beülnek az autóba, és elvezetik, ahogy tavaly. Sok múlik majd azon, hogyan reagálunk a dolgokra év közben, szerintem Bahreinig nem derül ki semmi konkrét az erőviszonyokról.”