A négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt általában két dolog miatt szokták támadni: az egyik a Red Bull autójának vélt vagy épp valós fölénye, a másik pedig, hogy az energiaital-gyártó saját nevelésű kedvenceként nem kényszerült komoly csapaton belüli küzdelemre. 


Vettel egy napon a Ferrarinál köthet ki, ahogy Fernando Alonso vagy épp Kimi Räikkönen is lehet a csapattársa, azt mondja, áll elébe a dolognak: “Talán egy napon Kimi vagy Ferando csapattársa leszek. Az ember mindig a legerősebb ellenfelet akarja, cseppet sem félek” – nyilatkozta a Sport Bildnek.
Sokan remélik egyébként, hogy a 2014-es év a maga szabályváltozásaival letöri majd Vettel és a Red Bull szarvát, ha pedig a műszaki változások nem is lennének elégségesek ehhez, a szezonzárón osztott dupla pontok is “segíthetnek.” Vettel maga elítélte a szabályváltozást, de az ötlet nagy támogatója, Bernie Ecclestone őt is igyekezett meggyőzni:
“Mondtam neki, hogy nem legyen biztos abban, hogy idén is könnyű dolga lesz. Senki nem jár rosszul ezzel a szabállyal. A sajtó kap egy újabb témát. A dupla pontoknak köszönhetően nyitott marad a bajnokság, az üldözőknek is lesz még esélye.”