A Münchenben több hónapos mérlegelés után csütörtökön úgy döntöttek, hogy az ügyészség által összeállított vádirat alapján Bernie Ecclestone-nak bírósági tárgyaláson kell majd elszámolnia a Forma-1 jogainak 2005-ös eladását illető vesztegetési ügyben.
A bejelentés után nem sokkal reagált az F1-et birtokló CVC Capital Partners befektetési csoport, közölték, hogy Ecclestone távozott a Forma-1 tulajdonképpeni anyacége, a Delta Topco éléről, igaz, a sportág napi ügyeit továbbra is ő irányítja majd.
A 83 éves angol kisember a Press Association Sportnak nyilatkozva bagatell dolognak állította be a fejleményt: 


“Az igazgatótanácsban mindenki millió százalékig kiáll mellettem. Azt akarják, hogy ugyanúgy tegyem a dolgomat, mint eddig. Amint vége a bírósági ügynek, újra ott leszek az igazgatóságban. Mindössze annyiról van szó, hogy pár hónapja úgy döntöttünk, ha a bíróságra kell mennem, akkor lemondok a Delta Topco igazgatói posztjáról. De a(z érdemi szervezést végző) Formula One Managementnél nincs változás, minden a régi” – mondta.
“Annyi a különbség, hogy most igazgatótanácsi jóváhagyás kell ahhoz, ha valamit mondjuk meg szeretnék vásárolni, de ami a versenyeket, a pályákat illeti, minden marad a régiben” – tette hozzá.
A büntetőüggyel kapcsolatban ezt mondta Ecclestone: “Én tudom, hogy ártatlan vagyok, ez tuti. Hogy aztán elítélnek-e vagy sem, az már egy másik történet. De az összes (angol) ügyvédem szerint eleve nem is juthatott volna a dolog a bírósági szakaszba és a német ügyvédeim is ugyanezt mondják, semmi alapja az ügynek.”