A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a múlt hét végén hozta nyilvánosságra a 2014-es bajnokság nevezési listáját, amelyen a pilóták már a maguk által választott, Forma-1-es karrierjük végéig használt rajtszámaikkal szerepelnek.


Fernando Alonso és Lewis Hamilton a gokartos kezdetek emlékére választotta a 14-est és a 44-est, Jenson Button a 2009-es bajnoki évére emlékezve kérte a 22-est, Kevin Magnussen a Formula Renault-s tavalyi bajnoki idényében használt 20-as mellett döntött, Sebastian Vettel pedig Buttonhoz hasonlóan, valamint Michael Schumacher és Nigel Mansell sikerei előtt tisztelegve kérte az 5-öst. Nico Rosberg édesapja, Keke 1982-es bajnoki sikere előtt tisztelegve vitte a 6-ost.

Kimi Räikkönennek egyszerűen megfelelt a tavaly is használt 7-es, és érdekes módon volt lotusos csapattársa, Romain Grosjean sem változtatott, maradt a 8-asnál. A francia a Facebookon indokolta a döntést:

“Egyszerűen szeretem ezt a számot, de emellett még jelentőséggel is bír számomra. A feleségem december 8-án született, 2008-ban jöttünk össze, és emellett a kisfiam számomra a világ nyolcadik csodája. Ezért választottam a 8-as rajtszámot” – tisztázta a kérdést.