A korábbi hírek ellenére nem szakadtak meg a tárgyalások a Forma-1-es Lotus és a potenciális befektető Quantum Motorsports között. Noha a Mansoor Ijaz vezette társaság hónapok óta ígérget fűt-fát, pénzt még nem látott a Lotus, korai volt még azonban elkiabálni, hogy mindennek annyi.


Ijaz korábban banki nehézségekkel magyarázta a tranzakció meghiúsulását, most mégis visszakönyörögte magát a Lotushoz. Ahol ezek szerint még mindig hisznek benne, hogy lesz valami az üzletből. “Az eredeti elképzelés szerint nem működhet az üzlet” – erősítette meg Andrew Ruhan, akinek a Lotus két százaléka van a kezében. “De továbbra is tárgyalunk Masoorral, remélve, hogy új feltételekkel működhet a megállapodás.”

Ijaz eredetileg január 15-i határidőt szabott meg az üzlet megkötésére, szerdáig azonban nem sikerült megállapodni. “Tény és való, az eredeti elképzelések szerint már nem erőltetjük az üzletet” – jelentette ki Ijaz. “Ez az én döntésem volt, és már karácsony előtt tájékoztattam róla a Lotust és a Genii-t. Szerdán abban állapodtunk meg, hogy tovább folytatjuk az egyeztetéseket.”

Ruhan szerint a Lotus jövője a Quantum nélkül is biztos. “Nagyon stabil lábakon áll a csapat, már gondoskodtunk róla, hogy a jövő biztos legyen. Ha a Quantummal sikerül megállapodni, az csak a bónusz, de nem ettől függ a csapat sorsa.”