A Forma-1-es paddock egyik legközkedveltebb figurája, és állandó szereplője, a Törpapaként emlegetett John Button hétfőn 70 éves korában, szívrohamban elhunyt. Fia, Jenson szerdán este a Twitteren nyilvánosan is elbúcsúztatta a karrierjét a kezdetektől egyengető édesapját:


“Köszönöm az apával kapcsolatos üzeneteket, jó érzés látni, hogy mennyi embert megérintett. Nagyon fontos része volt az életemnek, borzasztóan fog hiányozni… Papa, nem is tudod, mennyire büszke vagyok arra, hogy te voltál az apám! Szeretlek, Törpapa, örökké itt leszel a szívemben! Nyugodj békében az angyalok között! Fiad” – írta a 2009-es bajnok.
John Button egyértelműen az egyik legelkötelezettebb pilótaapuka volt, de a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart úgy véli, Jenson a versenypályára már nem viszi magával a gyászát, a teljesítményére nem lesz hatással a veszteség.
“Fiúként szörnyen hiányozni fog neki, de az autóversenyzők lelkivilága különleges. Gondoljunk csak bele, mennyi haláleset volt az én időmben, de csak versenyeztünk tovább. Az ember egy furcsa szerzet, a pilóták pedig keményebb figurák a legtöbb embernél” – mondta a BBC-nek 1969, ’71 és ’73 bajnoka.